Sport Stacking

Om Sporten

Sport Stacking er en sport, der handler om effektivitet, koncentration og tid. Sporten går i korte træk ud på at stable 9 eller 12 specialdesignede krus i forudbestemte sekvenser med lysets hastighed.


"Sport Stacking", "Speed Stacking" eller "Cup Stacking" stammer fra 1980'ernes Californien, hvor en gruppe elever begyndte at stable kakaokopper som en form for adspedelse i studielivet. Denne besynderlige aktivitet fangede en vågen idrætslærers øjne, og han optimerede spillet til en rigtig sport med udstyr, regler og konkurrencer.


Speed Stacks® er i dag den førende producent indenfor Sport Stacking udstyr. Virksomheden har hovedsæde i Denver, Colorado. Herfra designes, udvilkes og markedsføres sporten til resten af verden

Hvem kan være med?

Kort fortalt erSport Stacking er en meget tilgængelig sport for alle.

Kssk har medlemmer i alle aldre så alle kan være med i denne sport. Over hele verden konkurrerer unge som gamle, drenge og piger, kvinder og mænd. Sport Stacking kan bringe familien sammen i Forældre-Barn Doubles eller starte nye venskaber i Relays.


Studier har vist at Sport Stacking gavner øje-hånd koordination, reflekser og koncentration. Sporten kræver ingen specielle atletiske forudsætninger og er meget nem at lære.


Til konkurrencer konkurrerer man mod andre på sin egen alder og køn, og specielt på sociale medier deler "stackere" fra hele verden deres oplevelser, sejre, nederlag, personlige rekorder og træningstips. Dermed kan sporten gøre både børn og voksne til tolerante, internationalt mindede individer med et stærkt globalt netværk.

Københavns Sport Stacking Klub